Mineral Yağ Nedir?

Mineral yağ, işlenmemiş petrolden elde edilen renksiz ve kokusuz bir petrol türevidir. Dudak balmlarında, rujlarda, el ve vücut kremlerinde, losyonlarda sıklıkla kullanılır.

Kanserojen olmasının yanı sıra, cildin üzerine örterek nefes almasını engeller. Bu yüzden akne ve siyah nokta oluşumuna neden olur, ciltteki bakteri üremesini artırır.

Az işlenmiş mineral yağın kozmetiklerde kullanılması yasaklanmıştır. Kozmetiklerde gördüğümüz işlenmiş olanıdır.


Kişisel görüşüm, mineral yağdan ziyade bitkisel yağ içeren daha doğal kozmetik ürünlerinin kullanımıdır.

Sevgiyle kalın!