Formaldehit Nedir?

Kimya endüstrisinde en fazla üretilen ve kullanılan bir tür gazdır ve sıvı halde olanı deri tarafından hızlıca emilir. Fakültelerde, kadavralara enjekte edilerek bozulmaları önlenir. Kokusu dayanılmaz derecede kötü ve çok zararlıdır.

Endüstriyel alanda ve kozmetiklerde çok sık kullanılır. Oje, şampuan ve sabunlarda, vücut kremlerinde ve el kremlerinde bulunması muhtemeldir. Manikür ve Brezilya fönü sırasında kullanılan bir çok sıvı da formaldehit içerir. 

Deri tarafından emildiğinde baş ağrısı, astım ve çeşitli alerjilere neden olur. Gebelikte maruz kalınan formaldehit embriyo ölümlerine neden olabilir. Uzun süre formaldehite maruz kalınması, kansere olan yatkınlığı artırır ve bu yüzden İspanya, Japonya gibi büyük ülkelerde kullanımı yasaklanmıştır. 

İçerik listelerinde formalin ya da formaldehit olarak geçebilir. 

Sevgiyle kalın!



6 yorum:

  1. Bunu biliyorum saglik alaninda ogrenmistim. Dezenfektanlarda kullaniliyo temizlik maddelerinde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parabenden geri kalır yanı yok gibi :)

      Sil
  2. Parabn çok daha iyi bence. Formaldehit özellikle astım hastaları için tehlikeli. Ojelere mutlak dikkat etmek laım.

    YanıtlaSil
  3. :(( surekli ojelerle ugrasiyorum ama ben :((

    http://nailartinwonderland.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. :(( surekli ojelerle ugrasiyorum ama ben :((

    http://nailartinwonderland.blogspot.com

    YanıtlaSil