Zinc Ricionelate Nedir?

Zinc Ricionelate, Hint yağının (Castor Seed Oil) damıtılmasıyla elde edilen bir çeşit tuzdur. Kozmetiklerde koku önleyici ve kötü kokuları giderici olarak kullanılır.

Hint yağından bir çok koku önleyici elde edilir. Bunlardan bazıları Cetyl Rinoleate, Ethyl Ricinoleate, Glyceryl Ricinoleate, Glyceryl Ricinoleate, Glycol Ricinoleate, Hydrogenated Castor Oil, Isopropyl Ricinoleate, Methyl Ricinoleate, Octyldodecyl Ricinoleate, Potassium Ricinoleate, Ricinoleic Acid, Sodium Ricinoleate and Zinc Ricinoleate.

Bu kimyasalları sabun, duş jeli, deodorant, roll-on, ruj ve benzeri bir çok kozmetik ürününde görebiliriz. Bitkisel kaynaklıdır ve insan sağlığına herhangi bir zararı tespit edilmemiş ve bir çok ülkenin sağlık bakanlığınca onaylanmıştır.


Sevgiyle kalın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder