Xanthan Gum Nedir?

Sıcak-soğuk, asidik-bazik her türlü sıvıda kolayca çözülen bir kıvam maddesidir. Mısır şurubundan elde edilir. Bağlayıcıdır, yani kullandığımız bir çok ürüne kıvamını veren maddedir.

Kozmetiklerin pıhtılaşmasını önler, kremsi kıvamı sağlar. Pastahanelerde, pasta kıvamını ayarlamada bile kullanılır ve insan sağlığına zararı yoktur.

Kozmetiklerde kullanımında da aynı şekilde cilde zararı yoktur.



Sevgiyle kalın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder